Spiritualitás és a tarot

A tarot elsősorban egy spirituális eszköz és ilyen irányban is a leghatékonyabb. A tarot segítségével egyfajta tükört helyezünk magunk elé és érzékelhetjük magunkat érzelmi síkon és észrevehetjük azt is, hogy az egyéni elképzelések, hogyan befolyásolják kapcsolatainkat vagy az életünk egyes területeit. Ezáltal egyre tudatosabban realizálhatjuk a körülöttünk lévő világot. Segít elindítani. Főleg, ha valamilyen stagnálás van jelen.

Eszerint is kísérletezhetünk kirakásokkal és ötvözhetjük más módszerekkel is. A tarot mindenekelőtt fejleszti az intuíciós képességeinket, és a tudattanunkból tudunk a tudatosban információkat integrálni. Ezért nagyon jó árnymunkára avagy más néven árnyékmunkára. Korábban már írtam ezzel kapcsolatban és egy kirakást is bemutattam. 

A tarot kártyákkal meditálhatunk is, hisz egy analógiás rendszerre épül fel hasonlóan a mantrákhoz.  szimbólumaink megjelenek az archetípusuk és ezért tud ilyen mély lenni. Maguk a kártyák a reneszánszban születtek meg és spirituális értékét csak az utóbbi századokban fedezték fel. 

Viszont az, amiért ennyire ősinek tűnik az azért van, mert archetípusokat ábrázol, amik tényleg az emberiség történelmével egyidősek. Ez a szellemünk kód nyelve és ezért is tud ilyen hatékonyan működni. 













Megjegyzések