Hogyan tegyünk fel kérdést a tarot kártyának?

Akkor kapunk jó választ, ha jól tesszük fel a kérdésünket. Van is az a mondás, hogy csak jó kérdésre van jó válasz, ez itt sincs máshogy. Egy rosszul feltett kérdésre könnyen rossz választ kaphatunk, ezért nem mindegy hogy fogalmazzuk meg. Körvonalazzuk minél pontosabban és részletesebben a kérdésünket. Ne (igen,nem) eldöntendő kérdéseket tegyünk fel, mivel a lapok sokkal inkább az élethelyzetet elemzik. Megmutatják, ha erre mész vagy arra mész mivel szembesülhetsz. Egy belső térképet adnak. Önmegismerési folyamatainkban segít. Helyettünk nem fog választani, nekünk kell dönteni és cselekedni.

Mivel a jövő nincs megírva ezért nem is tudjuk megjósolni. Lehetőségek vannak, amikből folyamatosan választunk és erre hívja fel a figyelmünket. Főleg döntés helyzetekben a legjobban alkalmazható. A kártyakeverése közben összpontosítsunk a feltett kérdésre. A kártyák egy önismereti térképet mutatnak meg és eszerint is kel a kérdéseinket feltenni. Nem fogják helyettünk megmondani, mit kell csinálunk, csak azt mutatja, ha bizonyos helyzetben így döntünk ilyen hatásokra számíthatunk. De abban is segít, hogy hogyan kerüljünk el egy egy helyzetet. Ezekre is tudunk kérdéseket feltenni.

Nagyon fontos, hogy nem szabad benne ítélkezni, főleg ha egy kapcsolati kérdésről van szó. Inkább a helyzetre kell mindig rátérni. Nem mondhatjuk a másikról ilyen van olyan, mert a körülményeket kell körül írni. Ne legyenek negatív ítéletek a kártyában se önmagunkra nézve se másra. Semmilyen negatív gondolat nem lehet a kérdésünkben. Rákérdezhetünk, hogy mit várhatunk ettől vagy attól a helyzettől. Vagy mit kell tennünk ahhoz, hogy a kapcsolatunkat helyrehozzuk.

Olyan kérdéseket kell feltenni, mint például; Mit kell tegyek azért, hogy ezt vagy azt elérjem? Hogyan változtathatok ezen vagy azon az élethelyzeten? Hogyan kerülhetem el ezt vagy azt a helyzetet? Mit kell tegyek azért, hogy ez vagy az bekövetkezhessen? Mi lesz az eredménye ennek a döntésnek? Mi az akadálya annak hogy ez és ez megvalósulhasson? Mit kell tegyek, ahhoz hogy ez vagy az megvalósuljon?  Mit tehetek azért hogy ezt vagy azt elérjem? Hogy alakul ez vagy az a helyzet? Mit tegyek azért hogy ez vagy az legyen az eredmény? Mit kell tudnom arról a helyzetről amiben most vagyok?


Mások magánéletére ne rakjunk ki semmit, mert, ahhoz semmi közünk és ezért akár pontatlan is lehet a válasz és ez  amúgy is egy nagyon tolakodó cselekedett és az univerzum meg is fogja bosszulni az ilyen jellegű kukkolásokat. Minden jóslás az illető akaratából kell történnie.

Nagyon sokat számít, hogy jósláskor, ne a saját tapasztalatainkat és élményeinket vetítsük a kérdező felé, hanem legyünk intuitívak, és értsük meg a másik ember helyzetét, empatikusnak kell lennünk. Semmiféleképpen nem szabad becsmérően, bíráskodóan viselkedni. Segítséget kell nyújtani, a fejlődést kell szolgálni, és nem további gátakat gerjeszteni. Ezért óvakodjunk a téves értelmezésektől.


Elsőnek gyakorolhatunk úgy, hogy egy ismerősünknek olyan kérdésekre rakjuk ki a kártyáinkat, amire az illető tudja a választ. A végén ha hiba volt az értelmezésünkben, tanulságként levonhatjuk mint értettünk félre. Vagy másik ötlet, hogy mi vetünk egy mesére, filmre, könyvre, valamilyen sztorira, amit már tudunk, és próbáljuk összefűzni a kártyák mondani valóját.

Amikor elkezdünk tarottal foglalkozni nem érdemes vetni még komoly kérdésekre másoknak, mert egy esetleges rossz vagy téves fejtésnek komoly következményei lehetnek. Nagyon sokat gyakoroljunk az elején. Persze nem jó orbaszájba vetni, de idővel ez úgy is letisztul. Kérdéseinket is egyre ügyesebben fogjuk feltenni.



Megjegyzések