Old English Tarot - Kis Arkánum elemzése


Botok

 A botok kártya képviseli, a tűzet és a kártya készítője a középkori paraszt osztályt jelenítette meg rajta. A kreativitást a művészi képességet jelképezik. Olyan dolgokkal foglalkoznak, mint a munkahely vagy a karrier. Az asztrológiában Kos, Oroszlán, Nyilas.  Meleg, barátságos, szenvedélyes, spontán, merész, becsületes, gyors, elhamarkodott, gondtalan, semmit sem fejez be.


Botok Ász: Itt a bot már egy szép gyökeres fa és ágai között egy kis madár ül. Mondhatni egy életfa. A botok legkülönlegesebb kártyája. Az Ászok nagyon jó kártyák, mindig valaminek a kezdetét jelölik. Ez lap egy olyan helyzetre akarja felhívni a figyelmet, amikor, elérünk valamit nehéz munkával, és az egy stabil helyzetet teremt. Az az urai vagyunk a helyzetnek. Új munkát is jelenthet. Utalhat valamilyen elhivatottságra, amit már nagyon régóta akartunk csinálni. Mindenféleképpen jó lehetőséget jelöl ez a lap.
Kulcsszavak: Teremtés, új kezdet, találmány, vagyon, gyermek születése, szerencse, vállalkozás, valami különleges élményt, lehetőséget jelez. Újult erővel, friss lelkesedéssel, ambícióval indul egy újabb projekt, vállalkozás. Ú irányt, lehetőséget jelez.
Fordított jelentés: Rosszul kezdünk bele egy új vállalkozásba. Felhős kilátások, elérhetetlen célok, motiváció hiánya, hanyatlás, meghiúsult tervek.

Botok kettes:
A képen egy gazdát látunk, ahogy két öszvérrel szántja a földet. Ezután csak várnia kell, hogy a növények növekedjenek. Az öszvér a segítséget jelképezi. A munkája elején van, majd csak később lesz a szüret. Lassan beérik a munkagyümölcse, és megkapjuk a jutalmunkat. Ez egy olyan állapot, amikor hiszünk a sikerünkben, minden tudásunk és felkészültségünk megvan. Bátorság kell az útnak induláshoz.
Kulcsszavak: Egy új projekt, ami a korai szakaszában van. Érett ember, bátorság a vállalkozásban. Várni a munkánk eredményét. A célok elérése.
Fordított jelentés: Szomorúság, baj, hit elvesztése, mások okozta korlátozások, váratlan rossz fordulat, ami miatt mindent előröl, kell kezdenünk.

Botok hármas: Három kis édes nyuszi bújik ki az odújából. A középkori művészetben a nyulakat gyakran ábrázolták, mint termékenységi szimbólum, ami akár a terhességre is utal. A nyuszik körbenéznek, hogy biztonságban vannak e, hogy üldözi őket-e egy ragadozó és látják, hogy szabadon mozoghatnak.
Kulcsszavak: Üzleti érzék, erő, vállalkozói kedv, vállalkozás, kereskedelem, gyakorlati tudás, biztonság, szabad mozgás. Jó partneri kapcsolat, amiből profitálunk.
Fordított jelentés: Kárba veszett energia befektetés, hátsó szándékkal nyújtott segítség, árulás. Kedvezőtlen körülmények.

Botok négyes: A képen négy különböző fát láthatunk, amik burjánzanak. Ez egy gyönyörű kert, itt éldegél egy szépséges páva és négy kicsi pávafióka. Jól végzett munkagyümölcse, hatalmas öröm, ünnepet hoz magával. A kert egy harmonikus idilli kép, ami jólétre utal.
Kulcsszavak: Romantika, harmónia, béke, jólét, gyümölcsöző munka, társaság. Beteljesített feladatok, elért célok.
Fordított jelentés: A páva még mindig szép, de nem annyira büszke.  A boldogság valahogy nem tökéletes. A fák még mindig virágzanak, de lehullik egy - egy levél. Romlott szépség, nyugalom elvesztése. Beteljesületlen szerelem.

Botok ötös: Ugyanazok a fák láthatóak, itt a varjak tépkedik őket. A fű sem olyan buja zöld, most már kopár a talaj és a pávák is elmentek. A gazda, aki ültette, most szembenézhet a nehézségekkel.
Kulcsszavak: Harc, küzdelem, munkahelyi versengés, próbálkozások, munka, konfliktusok, kudarcok, kielégítetlen vágyak, akadályok. Stresszes helyzetek. Csalás, bonyodalom, a munkatársak rosszindulatú alattomos támadása.
Fordított jelentés: A varjak így nincsenek olyan közel a fákhoz, és ez lehetővé teszi, hogy újra kiviruljon minden. Harmónia, béke, diplomatikus tárgyalások. Kompromisszum.

Botok hatos: A képen láthatunk egy nőt, aki csirkéket etet. A háttérben növekvő zöld növények láthatóak. Ez a lap a sikeres munkát mutatja, munkahelyi elismerést, és előrejutást. Sikert mutat munkában, családban.
Kulcsszavak: Diadal, haszon, felkészülés, hódítás, nyereség, előrejutás, előmenetel, megtérülnek az erőfeszítések, megvalósult álmok. Jó hírek.
Fordított jelentés: A takarmány és a csirkék leesnek a képről, bár a növények még mindig ott vannak, de ők fejjel lefelé. Most időt kell adni és meg kell fontolni a következő lépést. Rossz előérzet, hűtlenség, jelentéktelen előnyök, lényegtelen nyereség, félelem, fáradtság.

Botok hetes: Egy ember sétál egy gyümölcsösön keresztül, ahol a fákon érett a gyümölcsök vannak - azonban egy vihar, és egy erős széllökéstől lehullnak a gyümölcsök és a levelek. A férfi köpenye is kavarog körülötte, de mintha meg se érezné a szelet, állva marad. Ez egy olyan emberre utal, akit a kihívások megerősítenek.
Kulcsszavak: Nyereség, akadályok, feladatok megoldása, a siker, előny, önvédelem, bátorság, vitézség. Valaki titokban ármánykodik ellenünk, ki kell állni önmagunkért.
Fordított jelentés: A gyümölcsök és a levelek nem esnek le a fáról. Ez azt jelenti, hogy nem olyan nagy kihívásról van szó, mint amennyire ránézésre az tűnt. Bizonytalanság, de ez elmúlik a vihar elmúltával. Megdöbbenés, aggodalom, a habozás veszteséget okozhat.

Botok nyolcas: Három paraszt láthatunk a képen aratás közben, a termés szép egészséges. Munkájukkal majdnem kész vannak. Gyorsan haladnak a munkával, igyekeznek.
Kulcsszavak: Gyors előre haladás, változás, haladás, sietős tevékenység, ami lehet akár elhamarkodott is. Sikeres üzleti utazás, jó kapcsolati háló. Most elérhető közelségben van a siker.
Fordított jelentés: Vita, stagnálás. Késések, ingerültség, durva támadások, szakmai féltékenység, zaklatások. Most le kell nyugodni, végig kell mérni a helyzetet mielőtt, túlreagálnánk.

Botok kilences: A képen fáradságos munkával betakarított takarmányt látunk. Hamarosan jön a hideg tél, és ezzel szembesülniük kell a gazdáknak. Ezzel a takarmánnyal szeretnék ellátni magukat és az álatokat. Szembe kell nézni a nehéz téllel. A gazdák elfáradtak a munkában, ez a kártya utal egy kötelességben elfáradt emberre, de nem szabad lankadni, mert előttünk van még egy nagy kihívás, a tél.
Kulcsszavak: Nehézségek várhatóak, változások, várakozás, rejtett ellenség, fegyelem, ideiglenes szünetet a küzdelemben. Most az állóképességünk próbára lesz téve, amihez egy erős karakter kell.
Fordított jelentés: Balszerencse, késedelmek, akadályok, problémák, katasztrófa, kellemetlenség. Szellemi vagy fizikai kimerültség. Gyengeség, akár az egészségben. Pihenni kell, és meg kell várni a gyógyulást.

Botok Tízes: Egy család nézi, ahogy két ember küzd egy felpakolt szekérrel. A szekér láthatóan túl van terhelve. A két ember észre se veszi a környezetüket. Talán szeretnék, hogy segítsenek nekik, de dacból is megpróbálják elviselni a nagy terhet. Ez jelenthet akár elnyomást is szülőktől, főnöktől is, de azt is, hogy túlvállaltuk magunkat. Egy magas követelménynek, amit alig bírunk nagyon megakarunk felelni.
Kulcsszavak: Nagy terhek, erős nyomás, nagy küzdelem egy cél elérése érdekében, hamarosan megoldódó probléma. Túlterheltség. Néha szükség van egy kis pihenésre és szünetre is. Munkahelyi stressz.
Fordított jelentés: Kibúvók keresése, hamisság, intrikák, bűntudat hiánya, stressz elengedése, megkönnyebbülés. Esetleg valaki átvállalja ezeket a terheket.

Botok apródja: Vonzó fiatalember áll egy virágzó, zöldellő gyümölcsösben. Egy nagy madár ül az egyik fán. Az apród tanulmányozza botját, mintha valami üzenetet jelentene. Az apródok a hírvivők Tarotban, botok apródja jó hírt hozz. Ez a férfi megértő, nagylelkű, tiszteletre méltó, szerető, együtt érző, magabiztos energikus, kezdeményező személy. A botok tüzes jegyű, szenvedélyes, aki tudja, hogyan kell másokat lelkesíteni. Lelkesedik a munkában és sikeres is, tisztában van a helyzetével. Fiatalokat jelölnek az apródot. A kérdezőnél többnyire fiatalabb személyt, de lehet olyan idősebb személy is, aki infantilis, éretlen. Ez a személy valószínűleg nagyon népszerű.
Kulcsszavak: Hűséges személy, lojális fiatal, követ, küldött. Egy megbízható barát, vagy aki fontos híreket közöl velünk. Egy gyermek vagy fiatal, akinek jó kommunikációs képessége van. Dinamikus, lelkes fiatal.
Fordított jelentés: Tanácstalanság, vonakodás, rossz hírt közöl. Nem jön válasz.

Botok Lovagja: A lovagok mindig fiatalok és bátrak. Kalandvágyó, nagyon impulzus személyt jelöl ez a lap.  Nyilvánvaló, hogy mit akar. A háttérben egy fa látható, a fű zölddel. A ló felhúzza a mellső lábát. A lovag botján kihajtott két rügy, amin egy kis énekesmadár időzik. A botok lovagja keményfejű, kockázatvállaló. Van igazság érzete, de nagyon indulatos ember. Hivatalos üzleti utazásra is utalhat. Romantikában bárkit levesz a lábáról. Nagyon energikus és kaland szerető, nem annyira kiszámítható, rendelkezik kellő elszántsággal.

Kulcsszavak: Utazás, ismeretlen terület, nagy lelkesedés, türelmetlenség, nagyvonalúság, kalandosság.
Fordított jelentés: Viszály, váratlan változás, szakítás a kapcsolatban. Káosz, a féltékenység, bizonytalanság. Elhalasztott, vagy lemondott utazás. Szűklátókörűség.

Botok királynője: Egy fiatal hölgy ül a trónján, akinek korona van a fején, és fejedelmi, tűzpiros köpenyt visel. Kezében tartja a botot, ami rügyezik, bár nem virágzik még, ez a hatalom jelképe. A trónját indákkal díszítették. A háttérben két karcsú oszlop magasodik. Olyan személyre utal, akinek jó képességei vannak és talpra esett. Kulcsfigura, aki mindent összetart, mint például a családot. Kimagasló képességei vannak, az oroszlán jegy szülöttje.
Kulcsszavak: Szimpatikus, megértő, szeretőnő tele bájjal és a kegyelem, őszintén, szeretetteljesen fejezi ki magát. Ambiciózus, becsületes. Egy jó vezető. Lelkesedés és a motiváció jellemző rá. Olyan személy, aki szereti a gyerekeket és az állatokat.
Fordított jelentés: Ragaszkodás a hatalomhoz, féltékenység, hűtlenség, ellenállás. Agresszió, arrogancia, harag. Tolakodó, hatalmaskodó.

Botok királya: A büszke fiatal király ül a trónján, nagy botot tart a kezében, hasonlóan rügyezik, mint a királynőnél. A trónja is hasonló, ugyan azok a minták és keskeny oszlopok vannak a hátérben. A fején korona van, és vörös palástot visel.
 Kulcsszavak: Egy őszinte, képzett, lelkiismeretes ember. Barátságos, szimpatikus apa-figura. Lelkes, szenvedélyes, sportos. Egy jó vezető. "A vidéki úriember." Jó képességei vannak, talpra eset családapa figura. Az Oroszlány jegy tulajdonságait képviseli.
Fordított jelentés: Önbizalom hiányos férfi, szigorú, dogmatikus, rosszkedvű. Önálló, bár elhamarkodott.

Kardok
A kardok kártyákon láthatjuk a középkori uralkodó osztályt. A kardot a levegő elem képviseli. A kordok képviseli az értelmet, harcot, kihívásokat.


Kardok ásza: Egy kard lebeg a levegőben és hegyénél egy korona van. Ez egy kétélűkard. A lap fényes győzelmet, erőt, hatalmat sugározz magából. Figyelemre, méltó intelligenciára is utalhat. A küzdelem nem hiábavaló, mert minden célt elérhetünk.
Kulcsszavak: Erő, határozottság, kezdeményezés, diadal, hatalom. Új kezdet, születés. Bátorság.
Fordított jelentés: Zsarnokság, önpusztítás, akadályok. Bukás, problémák, áthatolhatatlannak tűnő falak, terméketlenség.

Kardok kettes: Két különböző tábort látunk, de senki sehol, nincsenek katonák. Mindkét tábor ugyan olyan erővel rendelkezik. Első látásra harmóniát egyensúlyt fedezhetnénk fel, mintha tűzszünet lenne, vagy béke. De ez a béke bármikor felborulhat. Ez a lap arra int legyünk óvatosak, mert bármikor történhet valami rossz.
Kulcsszavak: Kiegyensúlyozott erők, patthelyzet. Határozatlanság, zavartság, késések.
Fordított jelentés: Kettőség, hamisság, félremagyarázás.

Kardok hármas: Egy romos várat látunk egy dombon. A három kard utal egy nagy csatára, ami romokat hagyott maga után. A rom elhagyatott. Ez egy nagyon szomorú kártya, talán az egyik legszomorúbb. Nyomasztó erők jelentére utal, ilyenkor az ember annyira megvan sebezve, hogy nem képes érezni és élni.
Kulcsszavak: Csalódás, távollét, viszály, elhagyatottság. Szívfájdalom, bánat, szomorúság, veszteség, magány, stressz, valami kellemetlenség, ami maga alá temetett minket.
Fordított jelentés: Ha megfordítjuk, a kártyát a kastély leesik, és csak a domb marad ott. Elégedetlenség.  Megtört szív nem annyira fáj.

Kardok négyes: A képen három lovagot látunk, akik letették a fegyvert, hogy igyanak egy pohár frissítő bort. Kétoldalt a háttérben sátrak vannak. A sátrak és a kardok még mindig ott vannak. Lehet harcolni fognak egy másik napon, de jelenleg kis szünetet, pihenőt tartanak. Ez a kártya egy hosszú pihenő időszakot jelöl, egy esetleges betegség után. Merev, dogmatikus gondolkodásra is utalhat, ebben, esetben fel kell oldódnunk.
Kulcsszavak: Utánpótlás, pihenés, megújulás, gyógyulás, magány. Lábadozás, nyugalom. Szemlélődés.
Fordított jelentés: A lovagok készek a csatára. Tevékenység, óvintézkedések. Felfordulás. Munkahelyi problémák.

Kardok ötös: A képen épp egy jelenetet láthatunk, ahogy öt fegyveres, páncélos lovag megtámad öt fegyvertelen, védtelen civilt. A fegyvertelen emberek tekintetében félelem van. Ez a győzelem mások kihasználása révén született. Ez a harc kiegyensúlyozatlan, a felek nem egyenlők. Ez a totális vereség lapja.
Kulcsszavak: Verseny, vereség, mások elpusztítása, lealacsonyodás. Önző, tisztességtelen küzdelem. Becstelenség, ravaszság, aljasság. Súlyos bukás.
Fordított jelentés: Alattomos viselkedés, konfliktus. Bizonytalan kimenetel, szorongás, stressz, pletyka.

Kardok hatos: A képen egy vadász jelentet láthatunk. Egy nő lovon vágtatva megfújja kürtjét. Előtte kutyák rohannak sebesen egy gyümölcsösön át. A középkorban a gazdagok kedvelt időtöltése volt a vadászat. Ez azt jelképezi, hogy a nő rohan, a bűnök elöl. Aggályokat, határozatlanságot mutat. Jelenthet egy utazás, ami után valami fájdalmasat hagyunk magunk után.
Kulcsszavak: Utazás, felfedezés, nehézségeinek leküzdése, szorongás utáni siker. Bánat eltűnik. Nehéz ciklus véget ér. Gyógyulás.
Fordított jelentés: Nem kívánt ajánlat, nincs megoldás jelenleg a problémánkra. Stagnálás, felfüggesztése egy projektnek. Tanácsos lehet, hogy újragondoljuk a terveinket.

Kardok hetes: A képen egy lovagot látunk, ahogy épp megpróbálja megölni a sárkányt. A sárkány utolsó leheletével tűzet okád. Ravaszság, diadalmasság árad a jelenetből. Nehéz helyzetekből kijöhetünk leleményességgel, és ez a kártya erre utal. Ez a lap azt javasolja, legyünk csalafinták és ravaszak.
Kulcsszavak: Megváltozott terv, megtévesztés. Megbízhatatlanság.
Fordított jelentés: A sárkány képes lesz elrepülni, és így a lovag kénytelen folytathatni útját. A becstelenség kiderült, bocsánatot kell, hogy kérjünk.

Kardok nyolcas: A képen egy falut látunk, ami közepén van egy börtön, abban meg egy férfi. Valaki ott hagyta a kulcsokat az ajtóban. Nem veszi észre, vagy túl gyenge vagy félénk, hogy elérje a rácsokon keresztül. Pedig csak rajta múlik, hogy kiszabaduljon.
Kulcsszavak: Szabadságvesztés, bebörtönzés, kritika, betegség, válság, valaki, vagy valami uralkodik felettünk, a konfliktusok. Tehetetlenség. A félelem, ami visszatart, hogy cselekedjünk.
Fordított jelentés: Árulás a múltban, nehézségek, kemény munka.

Kardok kilences: A képen egy máglyán megkötözött magatehetetlen férfit látunk. Mások gonoszsága és kegyetlensége okoz mély bánatot. Nagyon szomorú ez a kártya.
Kulcsszavak: Nyomorúság, szenvedés, szerencsétlen helyzet, veszekedés. Depresszió, remény elvesztése, szorongások. Betegség, magány, kétségbeesés, elvetélés.
Fordított jelentés: Rágalmazás, gyanú, szégyen.

Kardok tízes: A viharos tengert látjuk a képen, ahogy egy hullám belekap a hajóba és elsüllyed. Nincs menekvés, a vég elkerülhetetlen és megmásíthatatlan.
Kulcsszavak: Romlás, elhagyatottság, fájdalom baj, balszerencse, csalódás bánat. Egy ciklus vége, veszteség, háború, zavargás, súlyos trauma. Reménytelenség.
Fordított jelentés: A hajó nem süllyed el. Remény, haszon, gyógyulás, pillanatnyi siker.

Kardok apródja: Egy fiatal férfi áll egy mezőn és gyakorolja a kardvívást. A mezőn egy nyúl ugrálgat és egy kisénekes madár is feltűnik a háttérben. Éles eszű férfi, aki kevésbé érez, inkább a gondolkodás, a racionalitás híve. Okos és mozgékony, az eszére hallgat nem a szívére. Az empátiát kevésbé ismeri. A kártya élethelyzetben jelenthet problémát gyerekkel vagy esetleg a munkatársakkal.
Kulcsszavak: Figyelmes, gondolkodó ember, kém. Aktív fiatal. Az üzenet óvatosságra int, talán kiábrándító hír. Ügyesség, kíváncsiság, kommunikáció.
Fordított jelentés: Kiszámíthatatlan viselkedés, események, hirtelen változás.

Kardok lovagja: Egy lovag ül a lován, első lábaival nyerít. A háttérben egy templom. A lovag nagyon türelmetlen. Talpra esett bátor és vakmerő személyt jelöl. Jó szövetséges, de addig ameddig az érdekei úgy tartják. Célja elérése érdekében mindenre hajlandó.
Kulcsszavak: Egy bátor, szókimondó fiatal, aki rohan előre, terveket és célokat igyekszik elérni, heves vérmérséklet. Napvilágra hozza az igazságot, akkor is, ha ezt fájdalmas hallani. Gyors észjárású, tolakodó és türelmetlen.
Fordított jelentés: Érvelő, bajkeverő. Becstelenség, megtévesztés. Óvatosság ajánlott.

Kardok királynője: A királynő egy magas támlájú trónon ül, és a kardját nézi. A szobába nyitott ablakok vannak a háttérben. Kintről látszanak a zöld mezők. A királynő ruháján liliom és a rózsabimbó látható. Szép koronája alatt átlátszó fátyol van. Éles eszű gyors felfogású nőről van szó. Makacsul tud küzdeni, hogy elérje a célját. Társadalmi téren nagyszerű sikereket képes elérni, bár a magánéletben ennyire már csillog.
Kulcsszavak: Éles, gyors észjárású, éles szemű nő, aki mindent képes észrevenni, jó megfigyelő képessége van, jó hallgatóság. Logikus, analitikus. Jó tanár és a kommunikátor.
Fordított jelentés: Szűklátókörűség, hamisság. Egy rosszkedvű nő. Ítélkező, dogmatikus, önkényeskedő.

Kardok királya: A király a szabadban trónol és a háttérben lovagi sátrak sejlenek fel. Trónja úgy néz ki, mint egy vár. Kis zászlókat fújja a szél. A király egyenesen tartja a kardját. Ez arra utal, hogy az észre alapoz mindent. Tisztességes, logikusan gondolkodó személy. Kemény ember, aki szereti másoknak megmondani, hogy csinálják. Az átlagosnál jóval intelligensebb, és nem homályosítják el az érzelmei.
Kulcsszavak: Szakmailag hiteles, maga területén kiváló szakember, rendkívül elemző, jól képzett, okos. A logika és az értelem híve. Lehet, hogy ügyvéd vagy bíró. Jó memóriával rendelkezik. Jó szónok. Szigorú és komoly.
Fordított jelentés: A kegyetlen ember. Rossz hozzáállás, szellemi kimerültség, stressz. Érzéketlen, nehézkes, nagyképű.


Kelyhek

A kelyheken figurákat láthatunk, akik táncolnak. Ők képviselik az érzelmeket és a kapcsolatokat. Víz elemnek felel meg.


Kelyhek Ásza: Egy kelyhet láthatunk tele szőlővel, a háttér mintás. A szőlő még nem bor, de azzá válhat. Tisztaság, érzelmi harmónia a szeretet jelképe. Lehet előjele egy új szerelemnek is. Mély érzések nyilvánulnak meg a külvilág felé tisztán. Valaminek a kezdetét jelöli.
Kulcsszavak: Bőség, a tökéletesség, öröm, elégedettség, teltségérzés, szépség, kedvező kilátások. Szerelem, szeretet, új kapcsolat, új érzések, új szellemi betekintés és megértés.
Fordított jelentés: Rohanás, nem vagyunk elég nyitottak érzelmileg. Az önzés, a stagnálás, rosszkedv. Viszonzatlan szerelem.

Kelyhek kettes: Egy fiatal férfi játszik egy lanton. A középkorban a lantot tartották annak a hangszernek, ami legalkalmasabb arra, más hangszerek kísérője legyen. A lant a romantika szimbóluma. A zene az érzelmekről szól. Megtestesíti ez a kártya az igazságot, erényeket, tisztaságot. Jóság és szeretet jellemzi. A zene száműzi a gonoszt. A lantos játszott a középkori ünnepeken, mindenki táncolt és a boldog volt.
Kulcsszavak: Szerelem, barátság, partnerség, megújulás, szeretet, házasság, szenvedély. Megértés, egyensúly, együttműködés, megosztás. Jó partnerségek. Ajándék, boldog esemény a láthatáron. 
Fordított jelentés: Hamis barátságok, elválás, különös vágyak, félreértés. Egyensúly hiánya, nézeteltérések, makacsság. Birtoklási vágy, féltékenység.

Kelyhek hármas: egy fiatal nő cintányéron játszik. Nagyon népszerű volt a középkorban. Vidám felvonulások és ünnepségek alkalmával mindig előkerült ez a hangszer. A képen az alak hív minket, hogy mi is menjünk ünnepelni vele. Ez nagyon pozitív lap, örömtáncot is járhatunk a barátainkkal, családunkkal. Itt az ünneplés, és a boldogság ideje.
Kulcsszavak: Siker, elismerés, nagylelkűség. Barátok, család, bőség. Tehetség a művészetekhez, a zene, design, szépség, vagy a vendéglátóiparban. Örömet és szórakozást várhatunk, jó élet vár most ránk.
Fordított jelentés: Rossz döntések, bánat, fájdalom, pletyka. Bocsánatot kell kérni, valakit megbántottunk.

Kelyhek négyes: A középkorban volt egy olyan furulya, amivel, egy kézzel játszottak. A képen láthatjuk a muzsikust, ahogy két furulyával próbál meg egyszerre játszani. Talán szüksége lenne a segítsége, dacosan próbálgatja a hangszert.
Kulcsszavak: Fáradtság, idegenkedés, undor. Félreértés. Elégedetlenség, érdektelenség. Befelé fordulás. Keserű tapasztalat. Hálátlanság, duzzogás, nem látjuk, a lehetőséget, nem értékelünk valamit, miközben más is jó lehet.
Fordított jelentés Lehetőségek, új kapcsolatok. Új motiváció, célok, ambíciók. Helyes irányba mozdulnak el a dolgok. Az arany korszak kezdete.

Kelyhek ötös: Két csésze van feldöntve a képen. Egy gyerek látható a hátán dobokkal, amin egy férfi dobol. A kisfiú megpróbálja állni a sarat. A férfi arca kifejezéstelen. Mindent, amit eddig csodáltunk, vagy fontos volt számunkra az semmivé lett. Kiábrándultunk, lehullott rólunk a rózsaszín szemüveg, mély csalódás ért minket. Mutathatja egy kapcsolat felbomlását, amire más semmi esély nincs, hogy újra kezdjük.
Kulcsszavak: Sajnálat, üres kapcsolat, tökéletlenség, szakítás. Érzelmi veszteség, nehéz érzelmek kifejezése. Gyász, szívfájdalom. Kiábrándultság, sajnálat, összetört álmok.
Fordított jelentés: Új szövetségek. Növekvő energia. Jó emlékek, megújult bizalom. Új Munka. Változás, jó eredmény.

Kelyhek hatos: Egy fiatal nőt látunk a képen, csengettyűkkel a kezében, hív minket az ő ünnepére. A középkorban a csengőket arra használták, hogy elűzzék a gonosz szellemeket. Régi szép idők utáni vágy, ami nem feltétlen időszerű, vagy fontos.
Kulcsszavak: Emlékek, nosztalgia, vágy valami régi után. Valaki vagy valami a múltból visszatér. Eljön egy régebbi kapcsolat. Családi értékek, családi kötelékek, gyerekkor.
Fordított jelentés: Rossz emlékek, romboló hírek a múltból. Múltban élünk, ahelyett, hogy a jelenben.

Kelyhek hetes: A képen két fiatal férfit látunk, ahogy trubadúron játszik, a másik dobol. Látszólagosan úgy tűnik, hogy minden jó birtokában vannak. Gazdagoknak tűnnek, de a valóság az, hogy ez csak egy hiú ábránd.
Kulcsszavak: Fantázia, ábrándok, a valóságtól túlzott elrugaszkodás, képzelet, ostoba szeszélyek. Határozatlanság. Stressz.
Fordított jelentés Vágy, akaraterő, jól átgondolt választás. Megfelelő döntés. A dolgok kezdenek működni.

Kelyhek nyolcas: A képen egy zenészt látunk, ahogy hátat fordít egy ősi dobnak. Az alak szomorú, ez a szomorúság kártyája, mélabú fogja el a figurát. Szomorú zenét játszik. Valami távozik az életünkből, és sohasem tér vissza. Megtaláltunk valami kincset, ami még sem lehet a miénk. Rossz időben vagyunk rossz helyen.
Kulcsszavak: Korábbi tervek felbomlanak, meghiúsult projekt, szerénység, feladás. Elégedetlen a jelenlegi állapotokkal és kész változtatni ezen. Ez a kártya spirituális útkeresés kártyája is. Maga mögött hagyva az anyagi világot és keresi a magasabb tudatszinteket.
Fordított jelentés Boldogság, öröm, ünneplés.

Kelyhek kilences: Egy fiatal dobos félredobta botokat és a dobját és annyira boldog, hogy éppen feje tetejére áll és viccelődik. Kívánságát teljesítették. Egyes kultúrákban a dobokat esőcsinálásra, áldásokra, vagy más mennyei szívesség kérőként használják.
 Kulcsszavak: Siker, bőség, harmónia, elégedettség, győzelem, ünnepség. Kívánságunk most teljesül, a amit szeretnél az valóra válik. Anyagi siker és biztonság. Boldogság.
Fordított jelentés Nem vált valóra, amit szerettünk volna, vagy teljesen máshogy működött, ahogy akartuk. Pénzhiány. Túlzott engedékenység.

Kelyhek tízes: A képen egy koronás hárfaművészt látunk, aki ül és játszik egy dallamot. A skandináv mitológiában, a hárfa képviseli a kapcsolatot Ég és Föld között. A hang jelképezi a boldogság utáni vágyat.
Kulcsszavak Boldog otthon, családi élet, öröm, az elégedettség, a szeretet. Olyan, mint a mesében; „Boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Remények, álmok, vágyak megvalósulnak. Új otthon, új baba, ünneplés.
Fordított jelentés A siker késik. Veszteség, barátunkkal összeveszünk, boldogtalanság, veszekedés. Rossz hírnév, kellemetlen helyzet otthon vagy a családban. Fizikai károk. Meggondolatlan vagy fájdalmas sértések, azoktól, akik közel állnak.

Kelyhek apródja: A kártyán egy fiatal hírnököt látunk egy kertben. Eteti a postagalambokat. A háttérben szőlőfürtök lógnak.
Kulcsszavak: Ő szorgalmas, csodálatos személy. Aki segítséget kínál, és valódi erőfeszítéseket tesz a célok eléréséhez. Hozhat egy üzenetet, esetleg szerelemes levelet. Segít barátoknak, vagy a családban.  Szelídség, édesség, kedvesség, vágy a boldogságra. A zene, a költészet és a művészetek mestere. Hírek a boldog családi életről. Mindig jó hírt hoz.
Fordított jelentés: Az üzenet nem érkezik meg, vagy késik. Terveket elhalasztják. Szeszélyes személy, aki sajnáltatja magát.

Kelyhek lovagja: Jóképű ifjú lovag ül a fehér lován, kezében tartja a kelyhet, mintha az egy trófea lenne. A ló egyik hátsólábát felemeli.
Kulcsszavak.  Lehetőségek adódnak. Javaslatokat kapunk. Ez vonatkozhat a romantikára, a szerelemre. A lovagunk jártas a művészetekben és a zenében. Megértő, tudja, mi kell a szívnek. Érzelmi központú. Előbb cselekszik, mint gondolkozik. Igazán romantikus és álmodozó.
Fordított jelentés: Elfáradt kapcsolatok. Hazugság. A lovag lehet nem őszinte velünk.

Kelyhek királynője: A királynő ül egy zöld párnázott trónon. Zöld leveles minták díszítik vörös ruháját. Kezében tartja a kupát.
Kulcsszavak: Melegszívű, tisztességes, erős intuícióval megáldott, költői nő, aki jó anya, feleség és barát. Mindenbe beleadja a szívét lelkét. Olyan személy, mint egy gondnok, ápoló, házi gondozó, művész vagy író. Tehetséges és tele van ötletetekkel, kreatív. Érzékeny és intuitív.
Fordított jelentés: Ha megfordul a kártya, akkor királynő kezéből kiesik a kupája. Így egy olyan személyt jelöl, aki mindent túl reagál. Aggodalom jellemzi a fordított jelentést. A királynő felett már nincs kontroll. Túlzott érzelmi kitörések jellemzik. Jó szándékú így is, de érzelmileg teljesen kiegyensúlyozatlan, mindent túl reagál.

Kelyhek királya: A király hatalmas trónon ül, kezében fogja a kupát és a jogarát. Köpenyét leveles minták díszítik.
Kulcsszavak: A felelősségteljes, kreatív ember, akit komolyan lehet venni. Művészlelkű, aki liberális gondolkodású. Kedves típus, aki csendben működik. Lehet olyan személy, aki vallási vezető, illetve tanácsadó; humanitáriuskodik. Érdekli a művészet, a zene, de a karrier is fontos számára. Szereti a természetet. Együtt érző, mint a vizes jegyek általában.
Fordított jelentés: Ha a kártya megfordul, a király kezéből kiesik a jogar és a kupája is. Érzései viharossá válnak. Innentől kezdve felfordulás és bizonytalanság jellemzi az életét. Nincs pontos rálátása a dolgokra. Érzelmileg teljesen kiszámíthatatlan.

Érmék

Az érmék a föld elemhez kapcsolódik. A képeken a kereskedelmi osztályt láthatjuk. Az anyagi világra és a pénzel, kapcsolatos dolgokra utalnak ezek a kártyák, mint például kamatok, vállalkozás és más földi javak.


Érmék ásza: Minden ász valamilyen kezdetet jelöl, itt pénzzel kapcsolatos dolgokról van szó. A képen egy különös parasztházat látunk, ami előtt egy gazdagon termő búzamező fekszik. A messziben madarak repülnek egy zöldellő fáról. Hihetetlen gazdagságról árulkodik az aranybúzamező.
Kulcsszavak: Jólétet, győzelmet, tökéletességet szimbolizál ez a kártya. Egy új friss lendület a karrier vagy a munka területén. Lehet szerencsénk lesz és nyerünk valamit, vagy elismerést szerzünk, esetleg ajándékot kapunk, de utalhat lelki növekedésre is. Megvalósul a boldogság. Értéktárgyak, műtárgyak.
Fordított jelentés: Lehet elérjük a gazdagságot, de ez nem fog minket boldogsággal eltölteni. Hamis biztonságérzetet. Tervek nem valósulnak úgy meg, ahogy szerettük volna. Anyagi romlás.

Érmék kettes: A kártyán egy kis vitorlás hajót látunk, amit két ember kötöget. A háttérben egy kis kikötő falucska látható. Gyengéd szél felfújja a vitorlát, pont annyi amennyi kell. Az egyensúly fenntartása kemény munka.
Kulcsszavak: Egyensúly megtartása, kényszerhelyzet, gond, nehézségeket próbálunk megoldani, egyensúlyban próbáljuk tartani a helyzetet, ami bármilyen irányba elsülhet. Új kezdet.
Fordított jelentés: Túlköltekezés, hamisság, erőltetett helyzet.

Érmék hármas: Egy kereskedő épp azt ellenőrzi, hogy a szőlő növekedik e. Elégedett vele, mert jó termés ígérkezik. Munkában, hivatásban jelent ez sikert. Képesek vagyunk egy nehéz feladatot sikeresen végrehajtani.
Kulcsszavak: Ügyesség, szakértelem, mester, művészi képesség, tökéletesség. Érdem, jutalom a munkából, vállalkozó, esetleg fizetésemelés vagy előléptetés. Díjat, rangot is jelenthet. Anyagi haszon.
Fordított jelentés: Ha megfordítjuk a képet a gyümölcs a szőlő nem nőnek. Középszerűség, felületesség a munkában.

Érmék négyes: A képen két ökröt látunk, ahogy egy kocsit húznak, ami tele van pakolva gyümölcsökkel. Mögöttük egy fényűző palota látható és egy gondozott, buja kert. Az Úr nagyon vigyázz a vagyonárra. Ez egyfajta zsugoriasságra utal, mert az Úr olyan ember, aki képtelen adni másnak.
Kulcsszavak: Biztonság, szilárd alap, kemény munka anyagi haszonszerzés céljából. Jó pénzügyi helyzet, spórolás, gyűjtögetés, anyagiak szeretete, fösvénység.
Fordított jelentés: Ha megfordítjuk a kártyát, az ökrök elszaladnak, a kosár leesik. A kert elhanyagolttá válik. Rossz befektetés, anyagi romlás. Váratlan kiadások.

Érmék ötös: Szomorú kártya ez. A Szőlő kert kiszáradt, hervadt és kopár. Elszáradt levelek hullnak a földre. Senki nincs, aki gondozná ezt a kertet. Ez a lap nagy anyagi veszteségekre utal. Elszegényedést jelent, ami akár lelki szegénység, kiszolgáltatottság is lehet, amiből nagyon nehéz talpra állni, segítség nélkül meg lehetetlenség is.
Kulcsszavak: Anyagi baj, nyomor, veszteség, hiba, munkanélküliség, elhagyatottság, elszegényedés.
Fordított jelentés: Fordított helyzetben, a levelek, visszakerülnek az ágakra és lassú növekedésnek indulnak. Ugyan a szomorú viszonyok mindig tartanak, csak egy pici reménysugár tér vissza.

Érmék hatos: A kártyán egy mérleget látunk egy asztalon, ami egyik oldalán arany van a másikon gyümölcs. A gyümölcsöt valószínűleg a termelő hozta eladásra. Ez a kártya az adakozás kártyája, valamit kapunk, vagy éppen adunk.
Kulcsszavak: nagylelkűség, szeretet, kedvesség, ajándék. Boldogság a munkahelyen, egy bónusz, előreléptetés, megfontoltság, jótékonyság, jutalom.
Fordított jelentés: A gyümölcs és érmék leesnek így a mérleg nem kiegyensúlyozottan áll. Méltánytalan, etikátlan üzlet. Rossz befektetések. Aggodalom, türelmetlenség.

Érmék Hetes: A képen egy kereskedőt látunk, aki épp egy gyönyörű gazdag kertben heverészik. A háttérben egy kastélyt láthatunk. Kosarak tele vannak rakva szőlőfürtökkel, amiket varjak dézsmálnak. A háttérben egy körtefa van. Ez a kártya utal arra, hogy nagy munkát tettünk meg eddig, de még ennek nincs vége, és ha nem vigyázunk minden kárba vész. A varjak utalnak némi csalódottságra is, de ennek ellenére a projekt jól halad.
Kulcsszavak: Találékonyság, növekedés, fejlődés, pénzszerzés, jó eredmények a munkában. Jó befektetés, nagy teljesítmények. A projekt nem teljes, ezért vigyázni kell, hogy végig vigyük a tervünk, acélunk, mert különben a varjak megesznek mindent.
Fordított jelentés: A varjak eltűnnek a képről, a kosarak leesnek. Anyagi veszteség, rossz befektetés. Elmulasztunk valami nagyon fontosat.

Érmék nyolcas: A képen két boros kancsót látunk, ami mögött egy nagy boroshordó van. Két tálat is látunk, amiben bor van, és szőlőfürtök díszítik a padlót. Ez a kártya az anyagi gyarapodásra utal.
Kulcsszavak: Gyakornokság, tanulói tapasztalat, iskola, mesterségbeli tudás, tanulás, munka, kézimunka. Tehetség, termelékenység, gyors tanulás, kézzel végzett munka, szaktudás, szerénység. Profit, elismerést.
Fordított jelentés: A hordóból szivárog a bor, a korsók tartalma kiürül. A szőlő leesnek a képről. Munkahelyi viták, középszerűség, munkakerülés, csalás, ambíció hiánya, hízelgés, csalás, képmutatás.

Érmék kilences: Az Úr és az Úrnő ülnek egy díszes teremben a falon koszorúk vannak. Bort isznak, ünnepelnek, már nem dolgoznak, mert most a mulatás időszaka van. Nincsenek anyagi gondjaik, de szeretnének az élettől valami többet.
Kulcsszavak: Teljesítmény, előrelátás, az óvatosság, anyagi jólét, természet szeretete. Biztonság, stabilitás, függetlenség, önuralom. Szellemi szintek felé vonzódás.
Fordított jelentés: Fordított helyzetben a koszorúk leesnek falról és a bor kiömlik. Bizonytalanság, korlátozások, félelem a veszteségtől, szélhámosság, rossz szerencse. Pénzügyi függőség. Most vigyázzunk a beruházásainkkal. Kellemetlen otthoni légkör, rossz pénzügyi helyzet.

Érmék tízes: Itt az Urat és Úrnőt látjuk lakománál. Az asztalon minden jó van, romantikus gyertyák, bor, szőlő. Ez egy igazi középkori gazdag lakoma. A két figura gratulál egymásnak. Még vadászkutyák is kapnak egy falatot.
 Kulcsszavak: Jólét, gazdagság, biztonság, családi ügyek, öröklés. Eredmény, teljesítmény, a siker. Boldog nyugdíjas otthoni élet. Kényelem, anyagi javak, jólét, családi idill.
Fordított jelentés: Minden jó leesik az asztalról. A kutyák szomorúan néznek és éhesek maradnak. Kockázat, rablás, örökség elvesztése. Szerencsétlenség. Pazarlás, rossz gazdálkodás. Jogi problémák.

Érmék apród: Az apródok mindig híreket hoznak. Egy fiatal fiú tanulmányozza az érmeket, és az egyiket a kezében tartja és figyeli két oszlopos boltív között. A háttérben egy mező terül el, ahol két fa van.
Kulcsszavak: Elkötelezett fiatal tudós. Új ötletek, kreativitás. Koncentráció, gondolkodás. Tanulás. Óvatos és megfontolt figura. Jó híreket hoz a munkával kapcsolatban.
Fordított jelentés: Késlekedik a hír. Ez a személy lázadó és megbízhatatlan, minden halogat, hiányzik belőle a motiváció. Kell a luxus, de megdolgozni már érte nem akar.

Érmék Lovagja: A képen egy ifjút láthatunk, aki lovon ül, és kezében tartja pajzsát, amin az éremét rávésték.
Kulcsszavak: A felelősségteljes, megbízható, módszerető ember. Olyan típus, akinek nagyon jó szervezői képességei vannak. Minden projektet képes az elejétől a végig véghez vinni. A szilárd és stabil, aki szereti a gyerekeket és az állatokat. Jó híreket hoz anyagi haszonnal kapcsolatban.
Fordított jelentés: A fejlődés megtorpan. Stagnálás, nemtörődömség, a céltudatosság hiánya. Magányos farkas effektus. Levertség. Elégedetlen.

Érmék királynője: A királynő egy vörös bársonyos kényelmes trónon ül, körül veszi egy oszlopos boltív, alatta csempe minta. Egyszerű ruhát és koronát visel.
Kulcsszavak: A kedves, nagylelkű, vidám szellem. Egy nő, aki tudja összeegyeztetni a karriert és a gyermeknevelés. Felelősségteljes, megbízható, produktív. Csendes, érzékeny másokkal a környezetében. Egy igazi "Földanya" típust.
Fordított jelentés: Olyan személyt jelöl, akiknek bizonytalanok a pénzügyei. Gyanús személy, hamis jólét, olyan valaki, aki a feladatait elhanyagolja. Szeszélyes, manipulatív. Nehéz pénzügyi időszak.

Érmék királya: A király kényelmes vörös bársony trónon ül, lábát keresztbe téve egy oszlopos boltív között. Az érmét magához öleli. Lila bársony köpenyt visel és koronát, ez utal, uralkodik mivoltára.
Kulcsszavak: Egy tapasztalt, sikeres vezető, aki tiszteli partnerét, jó üzleti érzéke van, hűséges és bölcs. Barátságos, kedves, nagyvonalú, megfontolt és szorgalmas. Egy jóságos apa, nagyszerű üzletember, odaadó családapa.

Fordított jelentés: A király elveszíti az érmét a kezéből. Vágyik a luxusra és a biztonságra, de nem képes megdolgozni érte. Makacs és nagyon anyagias, sokszor lekezelő mással. Korrupció, fösvénység, veszély.

Megjegyzések

  1. Minden leírásban, akár magyar, akár angol, csak rosszat olvasok a fordított Érmék királynőjéről. Vagy túlgondoskodik,szinte zsarnoki módon, vagy nem gondoskodik egyáltalán, stb. Ezért nem tudom hova tenni, mit jelenthet egy kirakásban, ha ez a lap arra a kérdésre válasz, hogy "Mit akar a férfi a nőtől?"-egy pár esetében. Kiegészítő lap a Kelyhek TÍzes, ami meg a családi boldogság lapja...

    VálaszTörlés
  2. Nem használok fordított lapokat szerintem tök fölösleges, van elég negatív lap már a tarotban. Összegzésében nézem. Mint karakter az érmék királynő, bika, szűz, bak. Ezeknek a kilengését érdemes megnézni fordított helyzetben hogy reagál és a körülötte lévő lapok is, befolyásolják az értelmét.

    VálaszTörlés
  3. Annyira boldog vagyok ma, mert Isten megtette azért, mert nehéz időkben ment át más hitelnyújtókkal, és semmi sem működik jól, a hitem és a reményem elvesztésére törekedtem, de még mindig erősnek kell lennem és folytatni kell azt, amit keresek. Ma boldog vagyok, mert Isten a legjobb hitelintézethez irányította, és nem bántam semmit, miután kapcsolatba léptem velük, és a szívem teljesült, és megkaptam a megadott összeget, amit kértem (300 000,00 USD), a pénzt befizették számlám után két héttel a társasággal folytatott beszélgetés után, és nem bántottak nekem, és nem okozott fejfájást a kölcsön tőlük való megszerzésekor, a családtagjaim és a barátaim, akiket én nekik irányítottam, szintén megkapta a kölcsönüket, szeretnék a lfdsloans@outlook.com / whatsapp + 1-989-394-3740 telefonszámon. . és gyorsan megszerezze a kölcsönt, ez biztonságos és gyors, hiszen laza remény, hit és mindent megtesz, csak kölcsönszerzés céljából, és semmi sem működik, fogadjon el, ha megpróbálja ezt a Benjamin nevű embert, soha bármit sajnál, és a hitelkérelem jóváhagyásra kerül, és azt közvetlenül a bankszámlájára fizeti be, tehát siess most, és lépjen kapcsolatba a WhatsApp + 1-989-394-3740 telefonszámon. kérjen bármilyen típusú kölcsönt, és azt Önnek nyújtják. a legjobbakat

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése