Hogyan kommunikáljunk tarot segítségével a szellemi vezetőinkkel?

A tarot egy kreatív módszer az öntudatosság talaján. Az ábrák gazdag archetípus szimbolikáján keresztül elérhetővé válik a tudattalan az az a szellemben megtalálható információk, amiket a felszínre a tudatos talajra hozhatunk. Mivel fejleszti az intuíciós képességeket, ezért lehetséges ilyen széles spektrumban használni.

A tarot segítségével válaszokat találhatunk a nagy kérdéseinkre, médiumi eszközként is tekinthetünk rá és ezek emellett egészen különleges módon is felhasználhatjuk, hogy kapcsolatba léphessünk és kommunikálhassunk a szellemvezetőkkel, ősökkel is. A tarot olyan mély nyelvezete van, ami nagyon jó lehet a szellemvetővel való kommunikációhoz.

Kicsit még mielőtt nagyon bele mennénk vizsgáljuk meg magát a témát, kik is valójában a szellem vezetők, miket olvashatunk róluk. Sokan hisznek abban, hogy szellemi vezetők vesznek körül és minden embernek van, akik akár egész életünkön át elkísérnek.

Azért vannak itt,  hogy segítsenek, megvigasztaljanak nehézség idején és elsősorban tanácsot az az útmutatást adjanak. Többnyire egy ilyen gondviselő védelmező alakként az az mentorként gondolnak rájuk. Vannak akik összetévesztik őket az angyalokkal, mert vallási neveltetésükből adódóan őrangyalként érzékelik az ilyen jellegű vezetőket, viszont legtöbb esetben nem angyalokról van szó.

A szellemi vezetők tényleg nagyon sokféle formában jelenhetnek meg, és nagyon vigyázni is kell azzal, hogy kit hívunk magunkhoz. Néha előfordulhat, hogy nem szellemi vezetővel van dolgunk, és ezt onnan is tudhatjuk, hogy negatív hatással van a viselkedésünkre. Ilyenkor biztosak lehetünk abban, hogy valami mással van dolgunk.

Nagyon sokféle típusa van a szellem vezetőnek, ilyen olyan feladatokra más és más, és különböző típusú lelkek is lehetnek. Legtöbbször viszont a szellemi vezető egy olyan szellem, aki egykoron emberi lény volt, és úgy döntött most másoknak segít. Sokszor hasonló problémákon ment végig még életében. Viszont itt sincs semmi kőbe vésve, mindenesetre hozzáértő kezekről van szó. Ősök is támogathatnak a vér rokonaink közül, vagy olyan emberek akik valamikor közel álltak hozzánk. Állati szellemek is szegődhetnek belső vezetőnek.

A szellemi vezető lehet egy megvilágosodott mester is, aki magasabb spirituális síkon van és olyan életet élt, mint Buddha vagy Jézus. A felemelkedett mesterek általában kollektív szellemtani csoportokkal dolgoznak és elsődleges céljuk az egész emberiség felemelése. Más szóval, ha van egy felemelkedett mester a közelünkben, aki körülöttünk lóg, nem mi leszünk az egyetlenek, akinek segít.

A Szellemvezetők tisztában vannak azokkal a problémákkal, amelyekkel szembesülünk mindennapi életünkben, egyrészt ők is megtapasztalták, vagy kapcsolatban vannak az adott témávak. Többnyire nekik is speciális területeik vannak, így ezért is van az, hogy a különböző területekért más más mentor a felelős.

A Szellem vezetők tehát azért vannak mellettünk, hogy segítsenek az életünk nehéz periódusaiban megérteni a tanulságokat. Mindig ott vannak, hogy figyeljenek ránk, és megfelelő irányba tereljenek.

Magam is vallom azt a nézetet, miszerint minden embernek van életfeladata az az egyfajta életcélja. Persze ezek nem mindig globális szintű dolgok, de viszont szükséges egy nagyobb kiteljesedéshez. A szellemvezetők ebben is segítenek és ez is elsődleges céljuk, hogy az életfeladatunk beteljesítésében támogatnak minket.

Néha lehet úgy érezzük feladnánk, ilyenkor jön a szellem vezetőnk és ösztönöz minket. A szellemvezető bátoríthat abban, hogy a célunkra koncentráljunk és elszántan törekedjünk az utunkon előre. Viszont ettől még a szellem vezetők tiszteletben tartják a szabad akaratot, így sosem döntenek helyettünk, sosem kényszerítenek valamilyen opcióra és nem is nagyon mondják meg mit kell tennünk, inkább mentor szinten útravalókkal látnak el.

A szellemvezetőkkel való együttműködés időt, elkötelezettséget és erőfeszítést igényel és módszerek is szerteágazóak a velük való kommunikáció terén. A legtöbben a meditációs állapotban kommunikál velük vagy álmukban asztrál utazás közben, transz élmények révén találkoznak velük. Az intuíció ezen a területen nagyon célravezető, és érdemes fejleszteni, ehhez nagyon jó eszköz lehet a tarot.

Divinizációs eszközökkel is hatékonyan kommunikálhatunk a szellemi vezetőnkkel, így a tarot is nagyon jó választás lehet. Itt bemutatok egy kirakást. Előtte lehet érdemes picit relaxálni, elcsendesedni. Tisztítani és védelmet felépíteni.

Pár hasznos tanács, ha belevágnál ebbe a tarot kirakásba. Vezess egy külön naplót, amelyben lejegyzetelsz minden találkozást. Ez felbecsülhetetlen értékű forrást jelent majd az elkövetkező időszakokban. A tarózás előtt ideális lehet egy kis relaxáció is, hogy könnyebben menjen.

Mivel veszélyes is lehet, hogy mást is vonzhatunk mint szellemi vezetőket. Érdemes csinálni egy egyszerű védelmi rituálét mielőtt elkezdenéd. Ez lehet akár tömjénes füstölés, zsályázás is nagyon hatásos lehet. Mások a pentagramma kis rituáléját végzik és van aki hangtálazik. Érdemes kicsit utána járnod előtte ebben a témában is. Ez azért fontos, mert egy egyszerű védelmi rituálé megvéd a nemkívánatos minőségekkel szemben. Magam a zsályás tisztítást tartom a leghatásosabbnak. Ez nagyon fontos annak érdekében, hogy távol tartsuk a munkánk során ezeket a tényezőket is. Akinek mentális problémái vannak, annak nem ajánlott (kb tilos).


  1. Mennyire értem meg rá, hogy kapcsolatba lépejek a szellemi vezetővel?
  2. Mit tehetek azért, hogy hatékonyabbá tegyem a kommunikációt? Mivel erősíthetem a kommunikációt? 
  3. Ki az a szellemi vezető, aki leginkább szeretne velem dolgozni?
  4. Milyen szellemi vezetőim vannak?
  5. Hogyan próbálnak nekem segíteni?
  6. Milyen céljuk van vele?
  7. Milyen gyengeségem van, amivel szerintük dolgoznom kéne?
  8. Milyen szellemi útmutatás felé szeretnének terelni jelenleg?

Sok szerencsét hozzá! ;)











Megjegyzések